Постинг
13.01.2013 14:57 -
Алжирска мусака
Необходими продукти:
500 г. кайма
1 средно голям праз
150 г. ориз
1 средно голяма кислеа зелка
5-6 зърна чер пипер
200 г. олио
2 с.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Запържвате в предварително загрята мазниза нарязаният праз . След това прибавяте каймата , ориза , червеният пипер и също нарязаното зеле. Доливате с 1 л. вода оставяте да ври за окло 30 мин. След това обръщате в тава и запичате в предварително загрята фурна на 200 градуса и запичате ястието за 15 мин.
Надявам се да ви хареса , защото " Алжирската мусака " не е често срещано ястие. :)
500 г. кайма
1 средно голям праз
150 г. ориз
1 средно голяма кислеа зелка
5-6 зърна чер пипер
200 г. олио
2 с.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Запържвате в предварително загрята мазниза нарязаният праз . След това прибавяте каймата , ориза , червеният пипер и също нарязаното зеле. Доливате с 1 л. вода оставяте да ври за окло 30 мин. След това обръщате в тава и запичате в предварително загрята фурна на 200 градуса и запичате ястието за 15 мин.
Надявам се да ви хареса , защото " Алжирската мусака " не е често срещано ястие. :)
Търсене
За този блог
Гласове: 2
Архив